22 december 2015

Veckans bokbloggsfråga - vecka 52

Veckans fråga från Barnboksbloggen lyder:
Finns det några bokbloggar som du följer slaviskt och inte missar ett enda inlägg ifrån? Finns det några bokbloggare som du vill lyfta fram lite extra och få fler att upptäcka denna vecka?
Jag erkänner. Jag är ganska dålig på att läsa andra bokbloggar. Jag brukar skumma igenom bloglovin och hitta en hel del, men jag följer ingen blogg slaviskt. Däremot tittar jag gärna in hos Sincerely Johanna, en kulturtant ut i fingerspetsarna som har en boksmak väldigt lik min. Sagan om sagorna är en annan blogg jag gillar, där har jag hittat en del böcker jag gissar att jag annars inte plockat upp.

Har du några tips på bokbloggar jag borde kolla in?

6 kommentarer:

 1. Läser bara din när jag läser ;-)
  Skulle behöva "pick your brain" på bra men lättlästa ungdomsböcker. Arbetar med elever med grav språkstörning och då kan det vara svårt att hänga med i vanlig ungdomslitteratur.
  Tips?
  Sedan vill jag tipsa dej om Åsa Larssons mfl serie PAX! Och LYSSNA på dem med Morgan Alling som totalt suverän uppläsare! Tyvärr är de onödigt ockulta men såå bra skrivna som unga ungdomsböcker!! Underbart språk och karaktärer.. ;-)
  Carol

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt!
   Hm, den var svår... Jag tänker på några böcker som är romaner i "diktform", alltså ganska lite text per sida. Det kanske kan passa? T.ex. "En sån där vidrig bok där mamman dör", "En gång" (i min recension finns en bild på upplägget) eller "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket". Eller är jag fel ute? Böckerna finns i alla fall recenserade på bloggen.
   Jag har funderat på att läsa dem, ska kolla upp ljudböckerna, verkar spännande!

   Radera
  2. Toppen! Tack... Ska kolla upp de där du tipsade om! :-)
   /Carol
   Låste nu om den där "jag behöver dig mer än.." Du skrv att allt gickirasande tempo och det är tyvärr inte så lätt för mina elever. Heller inte sånt som man måste klura ut själv, "förstå mellan raderna" osv. Söker bra böcker som är lite avskalade men ändå inte "fattiga" i spårket som LL-böcker kan vara. Det är verkligen ursvårt spec när man vill hitta till dem som går på högstadiet!
   Men vi kan kanske hjälpa varann om vi snubblar över nåt?

   Radera
  3. Ojdå, det var längesedan jag läste den boken. Jag ska fundera vidare, och tar gärna emot tips om du kommer på något! :)

   Radera
 2. man får så mycket tips från bra bokbloggar.

  SvaraRadera
 3. Får också massvis med tips hos Anna, och gillar annars också hur jon skriver :)

  SvaraRadera