24 december 2015

V. 52 och lucka 24

God jul!

Först vill jag presentera de sista inläggen i bloggstafetten.
21. Boktanken om Min europeiska familj de senaste 54 000 åren
22. C.R.M. Nilsson om Får hundar korv i himlen?
23. Draw, read and take photo om Hata Romeo och sist ut A room of my own om Blodsbunden

Därefter kör vi lucka 24: Julkalenderbloggstafetten är i mål! TACK till alla som deltagit och läst, det har varit jätteroligt!

Nu kanske du undrar vad bloggstafettsdeltagarna ska läsa i jul? Eller behöver du ännu fler tips på läsning? I så fall, varsågod:

Ljusletaren:
Läser förmodligen På tunn is - en resa till Antarktis

Västmanländskans bokblogg:
Jag läser gärna feel good och i år har jag laddat upp med sådan böcker i hela december. Men en riktigt bra roman är inte heller fel och i år har jag önskat mig "Lila" av Marilynne Robinson som med lite tur bli mellandagsläsning.

Sara, Read and Repeat:
I jul kommer jag att läsa den illustrerade utgåvan av Harry Potter and the Philosopher’s stone.

Mrs E
Nu i juletider har jag bekantat mig med Jenny Colgans härliga Rosie Hopkins och dennes godisaffär. Vad jag vet så finns det tre böcker i serien*, de två sista är med jultema och jag bara älskar att krypa upp framför brasan med en kopp te och hoppa in i Rosie och hennes vänners värld. Julmys på högsta nivå. 
* Rosie Hopkins' Sweet Shop of Dreams, Christmas at Rosie Hopkins' Sweet Shop och The Christmas Surprise.

Anna, Stories from the city:
Efter att ha hört porträttet av Svetlana Aleksievitj i Lundströms Bokradio känner jag ännu mer än tidigare att det är dags att läsa henne. Kriget har inget kvinnligt ansikte blir först ut. Sedan tänkte jag läsa Jag är Kina av Xiaolu Guo – jätteintressant för mig som jobbar oerhört mycket med kineser. Och så hoppas jag hinna med Ett liv för lite av Kristofer Ahlström för en av mina bokcirklar. Och något av Sarah Dessen!

Anna, Sagan om sagorna:
I jul läser jag nog ingenting, eftersom jag är väldigt trött på läsning för tillfället (jag sa det!). Om jag skulle plocka upp något ändå skulle det bli min nya samlingsvolym av His Dark Materials. 

Metta
I jul kommer jag antagligen fortsätta med A little life av Hanya Yanagihara. Den handlar om allt och ingenting, en väldigt tät berättelse om fyra vänner i New York som är väldigt mörk. 720 sidor lång! Om den tar slut vill jag gärna läsa något sago- eller fantasyaktigt med lite vintertema, kanske The Snow Child av Eowyn Ivey.


Själv ska jag läsa det här:


1 kommentar: