30 december 2015

Tematrio: inför kommande år...

Idag hänger jag på Lyrnas tematrio. Denna vecka gäller följande: Berätta om tre böcker du vill läsa nästa år eller om tre andra "löften" eller föresatser!

1. Nya böcker. Jag har inte kollat i så många vårkataloger, men jag har hittat två böcker jag gärna vill läsa. Dumplin av Julie Murphy och uppföljaren till David Levithans Jag, En, som heter En annan. Båda utkommer i april.

2. Tidigare utgivna. Oftast läser jag nyutgivna böcker. Det kommer ju så många bra som så många bloggare skriver om! Samtidigt samlas to be read- böcker på hög, så nu säger jag, återigen, att jag ska försöka ta tag i hyllvärmarna. Både sådana som faktiskt står i min hylla, och sådana som jag velat läsa länge. Till exempel Ibland bara måste man, Kriget är slut, Vinna hela världen och Tusen strålande solar.

3. Nya utmaningar. Jag vill läsa utan krav. Att läsa med krav blir sällan särskilt bra. Men ibland är det roligt att ha en utmaning, att få tänka till lite extra när jag väljer nästa bok till läsning. Därför söker jag nu efter nya utmaningar. Vet du om någon? En ny kaosutmaning, temaläsning eller något helt annat? Tipsa mig gärna! :)

10 kommentarer:

 1. Hyllvärmare vill jag också ta tag i.

  SvaraRadera
 2. Lyran brukar ha en Jorden - runt - utmaning och hon funderar visst på en sådan inför 2016 också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg också det, ska hålla utkik, för det verkar spännande! :)

   Radera
 3. Jag vill också läsa utan krav.

  SvaraRadera
 4. Hyllvärmare är det som är första prioritet hos mig i år.

  SvaraRadera
 5. Det är svårt att få en bra mix av utmaningar och kravlös läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker jag fick till det rätt bra med Kaosutmaningen jag antog för 2015. Jag läste böcker jag ville, och tittade ibland in på listan, och insåg då att jag kunde bocka för många kategorier. Det blev en rätt kravlös utmaning för mig. Men det kan såklart vara tvärtom!

   Radera
 6. Hyllvärmare ska jag också ge mig på under 2016.

  SvaraRadera
 7. Jag kommer att ha en utmaning för 2016 som jag kallar för Temaläsning 2016. Här kan du läsa mer om utmaningen: http://www.barnboksbloggen.se/?p=9113

  Det finns också en tillhörande Facebookgrupp som heter just Temaläsning 2016.

  SvaraRadera