8 december 2015

Den här sommaren kan bli min död

av Malin Stehn

Efter sommarlovet ska Fanny börja högstadiet. Hon måste gå från barn till vuxen, eller åtminstone tonåring. För att lyckas med det gör hon upp en lista med 10 punkter över saker hon behöver förändra. Hon har nio veckor på sig att bli den nya Fanny. Om hon nu överlever allt det där.

Den här boken borde alla (främst tjejer) som är oroliga för att börja högstadiet läsa. Den rymmer så mycket igenkänning och författaren prickar rätt på ett gäng funderingar många tonåringar har, till exempel om mens, identitet, sova hemifrån och att kyssa killar. Fanny är en trovärdig karaktär som är ganska orolig, men fast besluten att göra något åt det. Hon är underhållande, samtidigt som det finns mycket allvar. Kapitlen är korta, vilket bäddar för sträckläsning.

Jag gillar att författaren skriver om mens på ett väldigt öppet sätt. Trots att det är något väldigt många tjejer funderar och oroar sig över, är det sällan det står särskilt mycket om det i böcker som inte är faktaböcker. Väldigt konstigt. Bra då att denna bok finns. Just nu har jag faktiskt svårt att komma på något jag inte gillade med denna bok.

Första meningen: Jag har nio veckor på mig.
Antal sidor: 188
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar