27 november 2015

Veckans bokbloggsfråga, vecka 48

Barnboksbloggen har startat upp ett evenemang som är tänkt att återkomma varje vecka. Det heter "Veckans bokbloggsfråga". Instruktionerna lyder:
  1. Barnboksbloggen lägger ut en ny fråga varje vecka (företrädesvis på måndagar i fortsättningen).
  2. De som vill svarar på frågan gör det i sin egen blogg.
  3. Därefter länkar man sitt svar i kommentarerna till frågeinlägget.

Jag tänker att jag hänger på! Därför går vi raskt vidare till veckans fråga:

Vad tycker du om e-böcker? Föredrar du riktiga böcker att bläddra i eller läser du hellre böcker på din läsplatta/mobil? Och vad tycker du om att allt fler förlag skickar ut recensionsexemplar som e-böcker istället för fysiska böcker?
Svaret är enkelt: jag föredrar riktiga böcker. Jag tycker om att hålla i en bok när jag läser, bläddra och får en bättre överblick när jag läser en fysisk bok, där jag inte behöver bläddra så ofta som jag behöver i mobilen. Dessutom gillar jag att äga de böcker jag läst, så att jag kan titta på dem och minnas (även om jag lånar mycket på bibblan).

Därmed är svaret på sista frågan ganska självklart. Jag tar hellre emot ett fysiskt recensionsexemplar. Det gör säkert att jag missar bra böcker. Men någonstans måste jag ju sålla... Jag förstår att det är en ekonomisk fråga för förlagen, men jag läser mycket hellre riktiga böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar