21 oktober 2015

Läslov

En del lyckligt lottade människor har höstlov nästa vecka, vecka 44. Eftersom det infaller under en tid då det oftast är regnigt, blåsigt och ruskigt väder ute, passar det ju perfekt att stanna inne och läsa en bok. Eller fjorton. Detta har några smarta personer tagit fasta på, och därför bestämt att höstlov ska byta namn till läslov!

Syftet är att uppmuntra fler (främst barn och unga) att läsa. Det spelar inte så stor roll om det är en bok, på ett mjölkpaket eller en blogg. Det ska
handla om att väcka läslust, och till det finns många ingångar.

Under veckan händer det en hel massa grejer runt om i landet. Bland annat skrivkurser, tävling i bästa Bellman-vitsen och bokpyssel. På initiativets hemsida kan du hitta inspiration och alla de där aktiviteterna, och läsa om hur du kan göra en podcast eller hur du vinner Kalle Ankas tävling.

Kanske är det dags att ta tag i en serie du länge velat läsa, eller läsa färdigt en du redan påbörjat. Eller gå runt på biblioteket och upptäcka nya böcker, eller leta upp sådana du länge velat läsa. Kanske borde hyllvärmarna där hemma bli färre. Kanske ska du låna eller låna ut en bok av/till en kompis. Eller läsa en bok som blivit filmatiserats, och sedan se filmen? Möjligheterna är oändliga!

Trevlig läsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar