29 september 2015

Kulturkollos tisdagsutmaning

Bloggen Kulturkollo har en tisdagsutmaning som denna vecka handlar om skrivande. Jag hänger på!

Berätta om ditt skrivande!
Vad skriver du?
Blogg, att göra-listor, tankar, just nu om kroppens fysiologi och så längtar jag efter att skriva en ungdomsroman. Jag vet vad den ska ha för ämne, jag har börjat lära känna huvudkaraktären. Nu letar jag efter tid.

Var skriver du?
Oftast vid skrivbordet eller i soffan. Eller var jag än är, om en idé poppar upp.

När skriver du?
När en idé dyker upp eller när jag behöver skriva av mig. När jag måste få ur mig ord eller berätta en historia, antingen min egen eller någon annans. På förmiddagar har jag nog bäst koncentration.

Hur skriver du?

Jag frågade min fästman. Han svarade: "drrrrrrrr. Som en kulspruta eller jordbävning", det vill säga väldigt fort. Det blir lätt så när min fantasi bubblar över. :) Andra gånger går det så klart långsammare, men när jag väl får/tar tid att sätta mig med en text av skönlitterärt slag har jag oftast mycket som vill ner på pappret (eller dokumentet i datorn, vanligtvis).

Varför skriver du?
För att jag måste. För att det är det sätt jag uttrycker mig bäst på. För att jag har mycket att berätta, mina egna eller andras berättelser. För att jag har stor fantasi. För att jag har en dröm om att bli författare.

Dela med dig av din bästa skrivinspiration
Oj, just nu saknar jag skrivinspiration. Den bok som inspirerat mig mest i mitt skönlitterära skrivande är Så skriver du för unga. Något annat som gav mig mycket inspiration var kursen i litteraturvetenskap och kreativt skrivande. Jag skulle gärna gå en skrivkurs igen. Rekommenderas!


Bildkälla

3 kommentarer:

  1. Kul beskrivning. Och tack för tips om skrivarboken!

    SvaraRadera
  2. Håller tummarna att du får tillräckligt med tid för att få din ungdomsroman färdig!

    SvaraRadera
  3. Älskar skrivkurser! Jag har pluggat skrivande på folkhögskola och på högskola, det är en sån skjuts för självförtroendet att få lägga tid på skrivandet och att få umgås med likasinnade.

    SvaraRadera