20 maj 2015

Gott och blandat

Först och främst: bokbloggare, vilket fantastiskt jobb ni gör! Så mycket tid ni lägger ner på era bloggar och allt vad de innehåller! När jag själv saknar inspiration finns det nästan alltid något kul att läsa i det hav av bokbloggar som finns. (Nej, jag skrev inte det där för att hylla mig själv.) Här följer lite gott och blandat uppsnappat från bloggar.

Johanna Thydell kommer med ny bok i höst! Ni vet, hon är författaren till bland annat I taket lyser stjärnorna, Det fattas en tärning, Ursäkta att man vill bli lite älskad. Den nya boken heter Mornitologen och kommer ut på Alfabeta förlag. Mer än så är svårt att få reda på.

BokBeate kan det där med att göra roliga, intressanta bokvideor. Till exempel den om hur man drar ner någon i fördärvet. Det är inte så hemskt som det låter. Hon delar med sig av fem tips om hur man får någon annan att gilla det man själv är helt nere i, till exempel en bok, film, serie osv. Rolig idé!

Sincerely Johanna skrev om att världens bästa barnböcker utsetts. Eller i alla fall ett gäng med bra böcker skrivna av vita, engelska författare. Läs gärna inlägget med tillhörande kommentarer, tror det kan bli en intressant diskussion, eftersom vi tydligen inte kommit längre än att bara tänka på just vita, engelska författare.

Slutligen. Tova på Bokugglan hittade en artikel om att Bill Skarsgård ska vara med i filmatiseringen av Allegiant. Tydligen är det ingen stor karaktär han ska spela, men kul med en svensk i en film som troligen blir rätt stor!

2 kommentarer:

  1. Åh wow, tack för omnämningen! :D Och jag måste ge dig en komplimang för att du fixar så härliga bokbloggsstafetter! Du gör ett jättebra jobb :D

    SvaraRadera