14 januari 2015

Det händer när du vilar - Tomas Sjödin

Ibland blir det bara för mycket. För många måsten, för mycket att göra, för lite tid, för många idéer till fritidsaktiviteter. När ska en hinna vila? Och hur ska en kunna koppla av och göra ingenting, när det finns så mycket som "borde" göras?

Tomas Sjödin skriver om hur viktigt det är att stanna upp och att lära sig att vila. Han ger exempel från sitt eget och andras liv, från sabbaten och människors erfarenheter. Han funderar kring vad det här med vila är. Handlar det bara om att ligga på ett sofflock och stirra i taket? Nej, vila kan handlar om att släppa alla måsten för att göra något avslappnande, något som får oss att må bra.

Efter en höst med väldigt mycket att göra stannade jag upp och läste denna bok. Jag har hittat mycket som gett mig ro att vila, att stanna upp och att ta vara på livet. Det går att köra på i 110 ett tag, men det fungerar inte i längden. Vilan är extremt viktig. Det finns, som jag skrev, mycket läsvärt i denna bok. Sjödin har verkligen tänkt till och gjort research. Tyvärr hade en tredjedel dock kunnat plockas bort, eftersom det känns som upprepningar. Överlag tycker jag ändå att detta är en läsvärd bok, särskilt för de som inte hinner.

Första meningen: Telefonen ringde klockan 07.15 hemma hos oss.
Antal sidor: 205
Förlag: Libris förlag
Utgivningsår: 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar