8 januari 2015

Boknytt januari-mars

Å, vad spännande det är att titta igenom kataloger med nya böcker! Det är så spännande att se om favoritförfattarna ger ut mer eller om något omslag eller titel lockar på min uppmärksamhet. Nu har jag varit ute på spaning, och det här är en del av det jag hittade:

Den första bok jag hittade var en av John Green! Boken heter Katherine-teorin och kommer ut i mitten av januari. Eftersom jag gillat Greens tidigare böcker, kommer jag läsa även denna, men jag tror dock inte den kommer slå Förr eller senare exploderar jag.

Livets outgrundliga mysterier verkar vara en sån där bok om de där frågorna som alla alltid ställer sig, särskilt i tonåren. Hur står jag ut med min familj, världen och mig själv? Benjamin Alire Sáenz skriver om detta och boken ges ut i februari.

18 februari är det biopremiär för Cirkeln.

För den som vill läsa en komplicerad kärlekshistoria verkar Nothing else matters vara ett bra tips. Utkommer i mars.

Ni vet Rainbow Rowell, författaren till hyllade Eleanor & Park? I mars kommer ännu en översatt bok från henne. Fangirl heter den, och verkar påminna lite om Jag ger sig solen, med två helt olika tvillingar.

I mars kommer ännu en omtalad bok ut på svenska. Den är Stephenie Perkins Anna och den franska kyssen, och att döma av bokbloggar jag läst ska den vara riktigt bra.


Detta var en liten kik i utgivningen. Finns det någon bok du spanat in och saknar på min lilla lista? Tipsa gärna!

4 kommentarer:

 1. Jag längtar efter uppföljaren Vit som snö av Salla Simukka. Insåg inte förrän ett par veckor efter jag läst Röd som blod att jag faktiskt blev galet hooked, det är som en yngre och mer nedtonad Lisbeth Salander!

  SvaraRadera
 2. Kvinnan som stal mitt liv av Marian Keyes och Cinder av Marissa Meyer väntar jag på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har jag inte hört talas om. Hoppas de lever upp till dina förväntningar! :)

   Radera
 3. Jag är lite nyfiken på Det sista imperiet av Brandon Sanderson och Den unga eliten av Marie Lu vill jag verkligen läsa! :)

  SvaraRadera