24 december 2014

Vad läser du i jul?

God jul!
TACK till alla som varit med i julkalenderbloggstafetten! Det har varit roligt att följa, och jag har fått en hel del boktips. I morgon kommer ett inlägg med länkar till alla inlägg.
Några av bloggarna har svarat på frågan vad de ska läsa i jul. Så här svarade de:

Elisabeth, Bokvarg
Jadu, förmodligen sitter jag framför brasan, med morakniven i ena handen och tidningen i andra, som en äkta norrlänning. Skämt åsido så tänker jag satsa denna månad på tre fantastiska böcker som jag lånade på biblioteket - Sveket (Ursula Poznanski), 13 skäl varför (Jay Asher) och Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (Ransom Riggs), lite sådär halvmysig, ickejulig läsning så här lagom till den 24 December.

Elina

Agnes läshög.
I jul läser jag nog antingen The Maze Runner: i vansinnets öken eller Dash och Lilys utmaningsbok!

Agnes bokblogg
Nu under julen läser jag många böcker om julen, mycket av Astrid Lindgren, hon får mig verkligen i den rätta julkänslan. Det här är den mysigaste tiden att sitta inne och läsa och jag ha laddat upp med många böcker. Vi får se om jag hinner med alla… 

Fiktiviteter:

Jag läser nog inte så mycket tyvärr, julen brukar vara umgängets och godisätandets tid för mig. Men lite läsning klämmer jag in också och då blir det En välbevarad hemlighet av Kate Morton för hela slanten.

Velma, Sockerslott:
Jag ska läsa boken Astrid Lindgren i Stockholm av Anna-Karin Johansson. Lindgren är ett av mina favoritförfattare och Stockholm är en av mina favoritstäder, så boken är troligtvis ganska bra kombination för mig. 

Maddes bokblogg:
Jag har inte planerat någon direkt julläsning utan kommer ta det som det kommer, men just nu så lyssnar jag på ljudboken God jul av Jonas Karlsson och sen har jag även boken You had me at hello av Mhairi McFarlane som lockar.

Mias vardagsrum:
Jag firar jul i ett snöigt Norrbotten! Här läser jag Invandrarna av Vilhelm Moberg. När jag blir klar med den ska jag läsa Korparnas fest, fjärde delen i Sagan om is och eld (Game of Thrones, ni vet).

Anna, Sagan om sagorna:Bröderna Grimms sagor återberättade av Philip Pullman är den jag helst vill hinna med i min överambitiöst stora julläsningshög. Kombinationen känns klockren, och sagor känns ju passande för julen!

Bokslukaren:Jag vet inte riktigt vad jag ska läsa i jul. Jag hade tänkt att jag skulle låna några böcker på biblioteket som jag skulle läsa i jul men jag har inte haft någon lust att läsa sedan jag läste ut Allegiant, men om jag får några böcker i julklapp (vilket jag tror att jag få) så kommer jag nog att börja läsa dem direkt jag har fått dem.

Klara, Inuti en bok:I jul kommer jag att läsa Nattens cirkus som jag håller på med just nu. Hittills är det en mystisk och speciell bok med en lite mysig känsla. Efter det planerar jag att läsa Prodigy, Champion och Livet före Legend. 

Barnboksbloggen:
Senaste tiden har bestått av alldeles för mycket ”måste-läsning”. När jag packade inför julfirandet tog jag därför med enbart nöjesläsning. Just nu läser jag Viktig: från matmissbrukare till träningsförebild av Tereese Alfvén.

Västmanländskans bokblogg:
Jag tänker att jag ska läsa Kristina Sandbergs första två böcker Att föda ett barn och Sörja för de sina och sedan en del deckare och någon riktigt feel-good-bok.


Sofies bokblogg:
Jag ska läsa julevangeliet i Bibeln och sedan fortsätter jag med Jag ger dig solen och kanske att jag hinner börja med Vad Milo såg eller Decembergatans hungriga andar.

Vad läser du i jul?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar