9 december 2014

Liten parlör för älskande - David Levithan


En kärleksroman i korta stycken skriven mellan ett jag och ett du. Läsaren får inte veta mycket om dessa två, men desto mer om deras relation. Samtidigt är allt ganska komplicerat och svårt, men det finns många vackra minnen och sådant de gärna upplever igen.

Om jag ska vara ärlig förstår jag mig inte riktig på denna bok. Den är skriven i mycket korta stycken, vilket gör det svårt att hänga med ibland. Däremot finns många meningar som slår sig ur mängden och är riktigt geniala. I sann Levithan-anda.

Originaltitel på denna bok är The Lover´s Dictionary, vilket är ett väldigt passande namn. Varje kapitel har ett ord som titel. Det första börjar på a, och sedan följer en mängd ord från en ordlista i bokstavsordning. Inte nog med detta, kapitlet handlar på ett eller annat sätt om detta ord, och i det flesta fall känns detta väldigt naturligt. Detta lyfter boken och ger mig den där Levithan-känslan som är alldeles speciellt bra.

Boken går snabbt att läsa, men jag rekommenderar att ta tid för den så att du verkligen kan se bortom orden, eller se vad de vill förmedla.

Första meningen: "Jag brukar inte hålla på med sån här", sa du.
Antal sidor: 213
Förlag: X-publishing
Utgivningsår: 2011
Originaltitel: The Lover´s Dictionary

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar