16 december 2014

Gästbloggare: Julkalenderbloggstafetten, lucka 16


Idag gästbloggar Matilda som ett inslag i julkalenderbloggstafetten!

Hej på er! Jag heter Matilda Olsson, bor i Taberg där jag jobbar som ungdomsledare i Missionskyrkan (kollega med Sofie). Jag har idag förmånen att få gästblogga i Sofies julkalender.


Jag tänker skriva lite om Den första Harry Potter-boken, De vises sten. När den kom ut på svenska fick jag den läst för mig på kvällarna innan det var dags att sova. Jag tyckte att den var väldigt bra. Sen har jag nog inte läst den förrän nu i somras. Jag har sett filmen ett antal gånger under åren som gått. När jag läste boken i somras blev jag åter fäst vid Harry Potter-böckerna. J.K. Rowling beskriver miljöer och personer utförligt så att det känns som att man är på plats.

Boken handlar om Harry som växt upp bland mugglare (vanliga människor). Hans föräldrar dödades av Voldermort när han bara var en liten bebis och sedan dess har han bott hos sin moster och morbror. När han fyller 11 år får han inbjudan till att börja på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. På väg till Hogwarts träffar han Ron och Hermione som senare blir hans bästa vänner. De tre får vara med om många spännande äventyr.

Harry Potter och De vises sten är den första av sju böcker om Harry Potter, mycket läsvärda böcker allihop. Jag vill rekommendera den till alla som tycker om spänning och äventyr.I morgon är stafettpinnen hos Enligt O.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar