27 december 2014

Du behöver inte förändra världen, men du kan

av Anne Louise Hübert

Efter studenten reste Anne ut som back packer, och hamnade på den kenyanska landsbygden i byn Gombolo. Där mötte hon människorna och såg deras stora nöd. Hon kunde inte resa vidare utan att göra något. Med ekonomisk hjälp hemifrån köpte hon mat till de svältande barnen, och började fundera på hjälp till en bestående förändring.

Denna biografi har gett mig mycket inspiration. Anne en väldigt driven tjej som verkligen satsar på att leva som hon lär. Hon ser nöden och gör något åt den. Hon tänker bortom "mig, min och mitt", och gör allt hon kan för att fler ska kunna få det enklaste i livet: mat, rent vatten och kärlek.

Boken sträcker sig mellan 2008 och 2013, och under denna tid hinner Anne med en hel massa grejer för att engagera folk att hjälpa folket i Gombolo och byarna runt omkring. Hon startar bland annat biståndsorganisationen Aid in Action. Boken rymmer Annes berättelser, andras livsberättelser, tankar, fakta, inspiration och mängder med inspirerande bilder. Allt känns äkta, något som är sällsynt i många delar av samhället.

Varför ska man då läsa denna bok? För att minska sin självcentrering, öka förståelse och bli inspirerad till att dela med sig av sitt överflöd och göra något, det man kan, för att denna värld ska bli en bättre plats att leva på.

Rekommenderas till den som vill lära sig mer om att ge till dem som behöver, och som vill vara med och förändra världen.

Första meningen: Det blåste en lätt, varm vind, sanden var som mjöl och jag hörde ljuden från barn som lekte på stranden.
Antal sidor: 263
Förlag: Marcus förlag, tack för recex!
Utgivningsår: 2014
Originaltitel: Papayaene i Gombolo. Om å plante en drøm i Afrika, 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar