23 november 2014

God jul, Lilla Lök

av Frida Nilsson med illustrationer av Maria Nilsson Thore

Snart är det jul. Lilla Lök önskar sig en cykel och en pappa, men han verkar inte kunna få något av det. Under decemberdagarna lär han sig mer om höns, vänskap och att det ibland kan vara svårt att få det man vill ha. Han lär sig också att inte ge upp.

Detta är en mysig berättelse i 25 kapitel, perfekt att läsa varje decemberdag fram till jul. Kapitlen är korta, men jag tycker ändå att varje del för berättelsen framåt. Det är sällan ointressanta transportsträckor, vilket är ett stort plus.

Egentligen finns det inte så mycket av det de flesta tänker på när det gäller jul, till exempel snö, stora julbaket, massor av pynt och långa önskelistor. Men å andra sidan hade vi ingen snövit jul förra året, och om mamma inte har så mycket pengar gäller det att hålla hårt i det som finns. Jag tycker det är en väldigt fin berättelse som kan öppna ögonen för att alla inte har det superbra på julen, men att det ändå går att fira jul.

Rekommenderas för mysiga decemberdagar i väntan på julen.

Första meningen: Det här är Lilla Lök.
Antal sidor: 108
Förlag: rabén&sjögren, tack för recex!
Utgivningsår: 2014

2 kommentarer:

  1. Tack för ännu ett inspirerande lästips! Detta blir en perfekt present till min son.
    Passar på att tipsa om en spännande bok jag själv hittade av en slump; Skuggor över Boston av Tomas Isenstam. Älskar böcker som är genreöverskridande och lyckas fläta samnan disparata öden. / LL

    SvaraRadera