18 oktober 2014

Fröken märkvärdig och karriären - Joanna Rubin Dranger


Fröken Märkvärdig fastnar allt oftare vid det stora, svarta monster som får henne att dränkas i prestationskrav, ångest och hopplöshet. Hon går till en psykolog, pratar med vänner och familj, försöker boosta sig själv och intala sig saker för att må bättre och kunna göra karriär, uppfylla drömmar och rädda världen. Typ. Det går, som du kanske förstår, inte så bra.

Denna serie tror jag många nutidsmänniskor kan känna igen sig i. Du vet hur snacket går om samhället: man ska prestera, välja, alltid vara glad, aldrig be om hjälp osv osv. Den här boken tar upp känslorna man inte får känna, men som allt fler ändå känner. Det handlar om prestationskrav, att visa sitt bästa och göra 110% 24/7.

Berättelsen är lättläst, men ändå djup. Bilderna är väldigt talande, och författaren lyckas vara humoristisk och charmig samtidigt som hon får fram ett tydligt budskap. Jag känner igen mig i mycket, och tror att boken kan vara till hjälp om man kan se vad fröken Märkvärdig gör för fel, särskilt när det gäller relationer. Rekommenderas till de som vet att något är fel, men själv har kraft och ork att göra något åt det, eller till dem som vill ha ökad förståelse för någon som lider av för höga prestationskrav eller -ångest. Jag gillar detta seriealbum!

Första meningen: Fint att du kunde dyka upp!
Antal sidor: 240
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår: 2002

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar