2 september 2014

Bokbloggsmaraton, dag 1

Hösten är tillbaka, likaså vardagen och alla rutiner. För att hjälpa bokbloggare att få igång bloggandet igen har Frida startat ett bloggmaraton! Jag hänger på, trots att jag hållit takten ...

Dag 1 handlar om att skriva om ett bokminne.
Jag har alltid gillat böcker. Mina föräldrar läste alltid god natt-saga för mig och min syster när vi var små. Först en "vanlig" bok och sedan ur Barnens Bibel. Den Bibeln fastnade jag för. Det fanns så fina illustrationer, och varje kapitel var ganska lättläst. Dessutom var berättelserna intressanta, och för mig var, och är, de sanning.

På lediga morgnar brukade jag och min syster sitta i våra sängar med varsin bokhög bredvid oss. Vi parallelläste sex eller sju böcker åt gången. Ett kapitel i en bok, sedan ett kapitel i en annan, och så höll vi på. Jag minns de där morgnarna som riktigt bra morgnar. Det var i den vevan jag själv började läsa Barnens Bibel. Jag minns den morgon då jag läste sista berättelsen i boken, och hur stolt jag var när jag sa till mamma att jag läst hela Bibeln. Efter det kunde ingen hejda min läslust. Även om det är över tio år sedan detta hände, så har läslusten fortfarande inte lämnat mig. Snarare ökat.

2 kommentarer: