13 juli 2014

Skymningsmagi för de yngsta

Stella- en prinsessa bland stjärnorna av Marie-Louise Gay


Stella har svar på de flesta av Sams frågor, så när han kommer springande för att berätta att himlen brinner, har Stella en bra förklaring på varför det är så. De bestämmer sig för att sova ute en natt för att titta på månen, stjärnorna och alla insekter. Sam frågar och Stella svarar.

Stella- En stjärna på stranden och Stella- en drottning i snön föregår denna tredje bok om Stella och Sam. Boken vänder sig till mindre barn och har helt ljuvliga illustrationer som beskriver naturen och allt vad den bjuder i skymningstider. Stella och Sam sover under en bar stjärnhimmel, ser eldflugor lysa upp världen för andra insekter och får följa månens färd på himlen. Jag tror att de flesta läsare blir intresserade av att göra samma upptäckter.

Det står ingenstans att Stella och Sam är syskon, men man kan gissa sig till det. I så fall är det även en väldigt fin bok om storasyster som lär lillebror om världen och om allt hon har fått höra. En riktigt fin bok om syskonkärlek och om hur en liten del av världen fungerar.

Första meningen: "Stella!" ropade Sam.
Antal sidor: 36
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2012
Originaltitel: Stella, Princess of the Sky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar