19 juli 2014

Allmänbildande om strandkantslivet

Min första strandkantsbok av Anja Baklien

Bege dig ut i naturen, till stranden vid havet eller sjön. Ta med dig ett barn och denna strandkantsbok. Då är jag ganska säker på att du kommer att få en spännande och lärorik stund. Anja Baklien har tagit riktigt bra bilder på liv kring stranden, och till detta finns intressanta fakta. Lär dig och ett barn mer om nässeldjur och tagghudingar, groddjur, växter och alger, blötdjur, småkryp och fåglar.


Faktan om varje art är kort, men ändå upplysande. Boken är pedagogisk, lagom detaljerad och allmänbildande. Den lockar till att vilja lära och upptäcka, och innehåller retoriska frågor för att ytterligare locka till nyfikenhet. Efter varje beskrivning av en art finns en liten ikryssningsruta med texten ”Jag har hittat dig!” och efter det en rad där man kan skriva datum för händelsen. Detta gör lärandet roligare, och det blir en sporre att kunna hitta allt som finns på bilderna, samtidigt som man kan lära sig mer.

Boken vänder sig främst till åldrarna sex till nio, men jag tror att även små- och storasyskon kan tycka att det är roligt att gå på upptäcktsfärd på semestern eller en ledig sommardag. Vill man lära sig mer har Anja Baklien gett ut flera andra upptäckarböcker om bl.a. småkryp, stjärnor och blommor.

Första meningen: Visst är det fantastiskt så mycket spännande man kan hitta vid sjö och hav.
Antal sidor: 94
Förlag: B Wahlströms, tack för recex!
Utgivningsår: 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar