13 juni 2014

Receptbok som tar till vara på naturen

Det gröna skafferiet av Karoline Jönsson.

Karoline Jönsson flyttade ut på landet, anla en trädgård och lärde sig hur man tar till vara på naturen. Det resulterade i en hemsida och i denna bok. När jag först bläddrade igenom boken blev jag väldigt intresserad och var på väg att flytta ut (tillbaka) till landet direkt. Så inspirerande! Min dröm är att bo på landet när jag "blir stor", och då tror jag att denna bok kan komma väl till pass. I lägenhet blir det lite svårare att förverkliga alla recept och tips författaren delar med sig av.

Det gröna skafferiet syftar främst till att ta till vara på det naturen ger, men det handlar även om vegetarisk mat. Bland alla vackra, välkomponerade bilder finns kapitelrubrikerna Skafferiet, Fönsterbrädan, Trädgården, Odlingarna och Det vilda. Där finns tips på många olika sorters mat. Allt från paj till pulver och saft till ketchup. En del "klassiskt", men även en del som för mig är nytt och nytänkande. Ett motto verkar vara att det går ta till vara på allt, och det tycker jag känns som ett väldigt bra och aktuellt motto i dagens slösasamhälle.

Även om jag nämnde det där med landet och lägenheten, så tror jag att jag kan hitta mycket att göra även nu. Det handlar om att ge sig ut i naturen och våga testa lite nytt. Det ska jag göra!

Första meningen: Mitt ute på den bördiga skånska åkern, där Österlen övergår till Söderslätt och där Romeleåsens höjder skapar backar och dalgånger i landskapet, ligger min lilla sekelskiftesgård med ett alldeles grönt skafferi.
Antal sidor: 160
Förlag: Bonnier Fakta, tack för recex!
Utgivningsår: 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar