5 april 2014

En enda tår räddade hennes liv

En enda tår av Angèle Lieby

En dag drabbas Angèle av en svår huvudvärk. Hon åker till sjukhuset och lämnar det sedan inte på flera månader. Hon hamnar i koma och kan inte se någonting, inte tala och inte röra sig. Däremot hör hon allt som sägs runtomkring henne och känner när människor rör vid henne. En dag bestämmer doktorn att de ska börja fundera på att stänga av respiratorn. En enda tår får dem att tänka om.

Med något slags skräckblandat intresse läser jag om Angèles väldigt annorlunda fall. Kvalitén på skrivandet sviktar något i början, men när det kom till rehabiliteringen hade jag svårt att släppa boken. Även om en hemsk historia förs fram, så har den ett bra slut och förmedlar mycket hopp. I korta kapitel berättar Angèle en förbluffande historia som inte vill anklaga, men däremot få läkare att tänka till en extra gång. Gripande, intressant, läskigt. Läsvärt.

Första meningen: Mitt främsta syfte med att skriva den här boken har varit att ge röst åt den som läkarvetenskapen har som sitt kalla att tjäna, nämligen patienten.
Antal sidor: 158
Förlag: Libris förlag, tack för recex!
Utgivningsår: 2014
Originaltitel: Une larme m´a sauvée, 2012

1 kommentar:

  1. Gun-Britt Arthursson17 februari 2015 18:56

    Trots det svarta, var det en underbar bok.

    SvaraRadera