21 februari 2014

Snöbollspris och bok blir filmJag hittar ständigt nya litteraturpris. Det senaste på listan är Snöbollen som delas ut till årets svenska bilderbok. 2013 gick priset till Anna Höglunds Om detta talar man endast med kaniner, som även vann Augustpriset 2013.
Förra året debuterade Lina Arvidsson med Det borde finnas regler, som jag inte gillade särskilt mycket. Mina tankar går dock emot de flesta andras, och boken blev hyllad. Nu ska den bli film! 2015 väntas den gå upp på biodukarna och castingen äger rum på filmfestivalen BUFF i Malmö. Inspelningen pågår under sommaren 2014, det kanske vore ett perfekt sommarlovsnöje för dig mellan 13 och 17 år? Läs mer här.
Som jag skrev var jag inte särskilt förtjust i boken, men tror ändå att filmen kan ha något att ge. Den visar trots allt upp ett ganska bra och aktuellt ämne. Vad tror du om filmatiseringen?

1 kommentar:

  1. Jag försökte också mig på att läsa Det borde finnas regler, men tyckte att den var för jobbig att komma in i och lade ifrån mig den. Så du är inte ensam om att tycka att boken inte höll måttet.

    SvaraRadera