4 januari 2014

Klimatuppdrag i januari

Jag skrev ett inlägg om en Klimataktion för 2014 som jag tänkte engagera mig och er i. Varje månads uppdrag är uppdelat i fyra kategorier. Där kan du välja hur mycket du vill göra. I januari handlar det om mat och att tänka till kring det här med kött och vegetarisk mat.

Här kan du läsa mer.

Månadens enkla utmaning handlar om att ha en köttfri måndag. Försöka att ha en vegetarisk dag i veckan den här månaden. Det är miljövänligt, fräscht, etiskt rätt (kan diskuteras) och gott. På Köttfri måndag kan du läsa mer och hitta recept.

Tips på vegetariskt: majs- och fetaostplättar.
Klimatdebattören: Bjud vänner på vegetariskt och diskutera varför du inte bjuder på kött. Inspiration till samtal finns här.

Halvera utsläppen genom att välja vegetarisk mat mer ofta. Varannan dag hela månaden, till exempel.

Trendsättaren uppmuntrar dig att skriva ett medborgarförslag till din kommun. Kanske kan de ha en eller flera vegetariska dagar för skolor och vården.

Själv har jag ätit helt vegetariskt i 2½ år, så den här månaden blir det en lätt utmaning för mig. Jag ska försöka hitta bra receptböcker att tipsa er om här på bloggen, för ibland kan det vara svårt att hitta recept (vilket även gäller kötträtter, såklart).

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar