28 januari 2014

Handbok för ledare

Nästa generation ledare av Andy Stanley

En av de böcker som utmärker sig mest i min bokhylla är denna bok. Den är nämligen väldigt silvrig (vilket inte framgår av bilden). Den utmärker sig också genom att vara en väldigt bra bok. Andy Stanley har många års erfarenhet av ledarskap i olika sammanhang. Det märks att han verkligen brinner för att forma bra ledare, och därför har han kommit fram till "fem grundstenar för dem som vill forma framtiden". Han talar om kompetens, mod, tydlighet, coachning och karaktärsstyrka, och ger en grundlig förklaring till vad han menar. Det är inspirerande, och eftersom jag själv jobbar som ungdomsledare har jag mycket att hämta. Boken kanske främst vänder sig till ledare i kyrkan, men även andra ledare.

Han bjuder på övningar, tankeexperiment, egna erfarenheter (både positiva och negativa) och mängder med tips som det bara är att suga åt sig. Ibland upprepar sig författaren en hel del, men det kan också kallas ett knep för att få budskapet att gå in lite till.

När jag varit på föreläsningar om ledarskap har jag ofta fått denna bok som lästips, och det med rätta. Detta är en bok för nästa generation ledare.

Första meningen: Ju mer man vet om ledarskap, desto fortare utvecklas man som ledare och desto längre kan man gå som ledare.
Antal sidor: 184
Förlag: Marcus förlag
Utgivningsår: 2003
Originaltitel: The next generation leader, översättning av Åsa Hofverberg.

1 kommentar:

 1. Hej! Kan Hej!
  Vill tipsa om en bok som kan vara intressant för dig och din blogg, Chefen som personlig tränare.

  Bläddra gärna i ett smakprov här: http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789187191152/partner/smakprov

  Läs pressmeddelandet här: http://www.mynewsdesk.com/se/janblomstrom/pressreleases/ny-ledarskapsbok-som-ligger-i-tiden-1198753

  Önskar du ett rec. ex. så hör av dig till info@proleadforlag.se Mvh Jan B.

  SvaraRadera