24 december 2013

Vad läser du i jul?

GOD JUL!

Som en avslutning på julkalenderbloggstafetten har några av de medverkande svarat på frågan i rubriken. Så här lyder svaren:

Tova, Bokugglan:
I jul ska jag läsa hyllvärmare som jag har velat läsa länge och det blir förmodligen någon lånebok också.

Veroniqa, Bokdivisionen:
I jul ska jag stifta bekantskap med Curtis Sittenfeld genom att läsa Sisterland. Hon är en författare som jag hört mycket om men ännu inte läst.

Anna, Boktycke:
Untold av Sarah Rees Brennan kommer jag definitivt att läsa under julledigheten. Annars så ska jag försöka läsa så många av mina olästa böcker som möjligt.

Gabriella:
I jul har jag tänkt läsa Leva älska brinna dö av Sofie Trinh Johansson. Den sista delen i halvblodstrilogin.

Prickiga Paula:
I jul kommer jag läsa om Dash och Lilys utmaningsbok och frossa i Sekwas höstutgivning.

Böcker med Johanna:
I jul läser jag Låt vargarna komma av Carol Riftka Brunt och Svindlande höjder av Emily Brontë- förstnämnda för att jag inte hunnit läsa den än (trots de stående ovationer boken fått), och Svindlande höjder för att det är en tidlös favorit.

Anna, Reading This Word:
Jag ska läsa A Storm of Swords, tredje delen i George RR Martins fantasyserie. Har längtat så efter fortsättningen på hans episka berättelse!

Anna, Annasbokhylla:
I jul läser jag Det var så roligt av Hellsing för min son, kopplar av med Tracy Chevaliers senaste och letar goda recept i de vegetariska kokböcker jag lånat på biblioteket.

Ann-Sofie, breakfastclub:
Till jul ska jag läsa Lex bok (Sara Kadefors) och Främlingen (Albert Camus). Jag tror det blir en spännande kombination.

Jenny:
Jag fortsätter med temaläsningen Jul 2013. God jul: en berättelse av Jonas Karlsson, Dash and Lily’s Book of Dares av Rachel Cohn och David Levithan och Falling for Christmas av Debbie Macomber

BokBeate:
Jag läser The Dream Thieves av Maggie Stievfater och den är väldigt bra, spännande, intressant och mysig. Den har inget med julen att göra utan råkar bara vara vad jag läser just nu. Jag kan dock verkligen rekommendera serien, den är annorlunda mot mycket andra amerikanska young adult-böcker. Och språket är underbart!

Therese, pocketlover:
På julaftons morgon ska jag läsa Jonas Karlssons God Jul. Jag tycker väldigt mycket om hans novellsamlingar och ser fram emot hans senaste (och första) roman. Andra böcker jag vill läsa i jul är The Age of miracles av Karen Thompson Walker, Jonathan Maberrys Flesh and bone, Neil Gaimans The Ocean at the End of the Lane, Peter Mays Svarthuset och Samantha Shannons Drömgångare... Många bra böcker - hoppas bara tiden räcker till.

Själv ska jag försöka läsa ut Nyckeln och börja på Fatta eld.

Vad läser du i jul?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar