29 december 2013

Om att vara jordens salt


Salt av Runar Eldebo

I denna livåskådningsbok funderar författaren mycket kring det Jesus säger i Bibeln om salt. Bland annat att människor är jordens salt. Han menar att det handlar om att vi kan få vara kryddan i andra människors liv. Att en liten hjälpande hand kan göra stor skillnad. Eldebo tar upp många exempel och skriver kärnfullt i korta kapitel (vilket gör den ganska lättläst). Ibland lite för kärnfullt med komplicerade termer och ord. Det finns mycket som gör att mina tankar snurrar ihop sig, men också mycket jag strukit under för att minnas och kunna återvända till en annan gång. Författaren lämnar plats för att läsaren ska kunna ställa egna frågor och funderingar. Han skriver inte läsaren på näsan, men ger många exempel från sitt eget liv som kan vara till bra nytta för egna, vidare funderingar.

Särskilt intressant och inspirerande är avsnitten om hur vi kan vara bra medmänniskor. Där griper det tag i mig. Det handlar om att inte samlar skatter på jorden, utan göra något bättre av våra pengar, till exempel. Mycket av detta tar jag med mig och kommer jag återvända till.

Ett stort minus till omslaget. Jag tycker att det ser väldigt tråkigt ut, och hade jag inte läst om innehållet hade jag ställt undan boken direkt. Med ett nytt omslag tror jag att fler kan få intresse för boken.

Första meningen: När jag har skrivit denna bok har jag tänkt mig en bok som jag själv skulle vilja läsa.
Antal sidor: 155
Förlag: Libris, tack för recex!
Utgivningsår: 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar