11 december 2013

Hemsk titel på fin julfixarbok


Fixa julen. Proffsens bästa tips för en lyckad jul

Detta är ett samarbete mellan elva personer som är allt från fotografer till förläggare, matakrobat och dukningskonstnär. Detta gör att boken får en spännande blandning av mycket som tillhör julen. Innehållet omfattar advent till nyår och däremellan julfilmer, klassisk jul, nytänkande, glöggpartyn, paket och en hel massa bak. Mycket av det som tipsas om illustreras av bilder som gör det roligare att testa.

Jag måste börja denna kommentarsavdelning med att säga att jag spyr lite på titeln. Bygger vår lycka på att vi får en perfekt jul och att en jul utan skinka, köttbullar och heminlagd sill inte är någon jul värd att tala om? Så, nu vet ni vad jag tänker om det. Nu går vi vidare.

Ett stort plus med denna bok är de stora bilderna. Jag anser att en receptbok utan bilder inte är någon bra receptbok. Jag vill gärna kunna se resultatet av det jag ska laga. Här finns nya recept att testa till högtiden som oftast är väldigt traditionellt bunden. Vem förknippar hemgjord ketchup och pizza till julen?

Ett minus är mängden kött. I alla fall för mig som vegetarian. För de som äter kött finns det dock mycket att hämta, men jag bläddrar snabbt förbi de där sidorna.
Jag kan inte låta bli att jämföra denna bok med December, som jag hyllat här på bloggen många gånger, och även bland vänner. Fixa julen kan inte slå denna bok. Tyvärr. Däremot inte sagt att det är dålig bok. Det är ändå rätt mysigt med en tjock bok om julen.

Första meningen: Det finns så många klassiska julskildringar.
Antal sidor: 192
Förlag: Ica Bokförlag, tack för recex!
Utgivningsår: 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar