25 november 2013

Den varma och den sårande kärleken

Vårt enda hem är kärleken av Liselotte J Andersson

Det märks hur viktigt författaren tycker att det är med kärlek. Den brinnande, härliga, varma, betydande kärleken, men också den som kan göra ont, såra eller bränna. Hon skriver om kärlek till medmänniskor, men även till äkta par och andra relationer. Genom mängder av själavårdssamtal och föreläsningar genom åren har hon samlat på sig erfarenheter och berättelser. Det märks att hon har varit med om mycket och bevarat de förtroenden hon fått. Det är dessa historier från verkligheten som gör det extra intressant att läsa. Ibland skriver hon till ett (mer eller mindre) okänt "du". Det skapar en närhet, en intimitet, till den hon "talar" med och gör att läsaren kommer djupare in i sammanhanget. I varje kapitel finns dessutom en dikt från författaren själv eller från andra håll, som på något sätt vill sammanfatta budskapet.

Boken har en del olika plan, men målgruppen kanske särskilt är medelåldern och gifta par. Det är dock ingen äktenskapsbok! Det fanns mycket att hämta för mig också, och jag är en ogift tjugoåring...

Författaren vill förmedla hopp, och boken har ett lugn i sin berättelse om kärlekens berg och-dal-bana. För mig var boken lite seg ibland, men jag läste med pennan i handen och strök under en hel del, vilket är ett gott betyg, det är sådant jag vill minnas. Skulle någon vilja ha ett tips på en bok om kärlek skulle jag dock inte denna bok vara första rekommendationen. Men målgruppen (medelåldern, kanske särskilt om du är gift) tror jag kan få ut en del.


Första meningen: Vårt enda hem är kärleken.
Antal sidor: 142
Förlag: Libris, tack för recex!
Utgivningsår: 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar