4 oktober 2013

Vegokokböcker

Både på Lisa Bjärbos blogg och instagram går det nu att läsa om hennes nästa projekt (eller ett av dem): en vegetarisk kokbok! Hurra! säger jag som snart börjar få idétorka. Visst har jag mina favoritrecept när det gäller vegetariskt, men att variera sig har väl även stjärnkockar svårt med ibland. Eller?

Sedan drygt två år tillbaka är jag vegetarian på heltid. Jag har ett gäng med vegokokböcker, men har inte hittat någon som riktigt passar mig. En del innehåller för svåra recept med mängder av (konstiga) ingredienser. Andra saknar bilder, vilket gör att jag knappt vågar mig ett hopkoken. Jag tycker att bilder gör väldigt mycket  när det gäller recept på mat! Har du förslag på bra vegokokböcker?
Bild från ovan länkade instagram-konto

2 kommentarer:

  1. Jag har precis börjat försöka äta vegetariskt så mycket som möjligt och har gjort några recept ur superfina Bonniers vegetariska kokbok. Den har bilder till alla recept och är jättesmart sorterad, dock lite konstiga ingrediener ibland. Men den rekommenderas om du inte redan har den. Det skulle vara kul att se vilka kokböcker du rekommenderar om du har någon favorit. Jag är också himla taggad på Lisa Bjärbos kokbok! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den måste jag kolla in! Jag har Icaförlagets vegobok, men det är inte så många bilder i den, och jag vill gärna se vad det är jag lagar... Jag ska försöka lägga ihop ett inlägg med vegokokböcker, det lilla jag kan i alla fall. :)

      Radera