20 augusti 2013

Kan man vara kristen?


Kan man vara kristen? av C.S. Lewis

Narina-författaren C.S. Lewis var tidigare ateist. Sedan stötte han på kristendomen, och det var något med den som lockade honom till sig. Men att bara ta sig an religionen var inget för Lewis, istället började han utforska tron för att få reda på om man verkligen kan vara kristen. Och han kom fram till att det kan man visst.

Lewis har ett alldeles speciellt språk med många bilder och liknelser. Läsaren bör ta god tid på sig att läsa vad han har att skriva, och att begrunda detta. Det finns mycket bra att hämta, många saker som låter lockande med denna tro, men också mycket jag tycker förklaras allt för krångligt. Förväntar du dig att få ett "ja" eller "nej" när du öppnar boken kommer du bli besviken. Vill du däremot ta reda på mer om kristendomen eller veta vad kristna egentligen tror, är detta en bok för dig. Även om man inte kan dra alla kristna över en kam.

Boken är byggd på radioföredrag som getts ut i tre volymer med titlarna Broadcast Talks, Christian Behaviour och  Beyond Personality.

Första meningen: Alla har hört folk gräla.
Antal sidor: 253
Förlag: Libris
Utgivningsår: 2003, pocket 2010
Originaltitel: Mere Christianity 1942, 1943, 1944 (se titlar ovan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar