19 juli 2013

Jesus helt enkelt

Jesus helt enkelt. En ny bild av vem han var, vad han gjorde och hur det förändrade allt. av Tom Wright

Spännande titel. Är Jesus verkligen enkel? Författaren menar att det finns många enkla frågor. Till exempel: Vem var Jesus? Var han Messias? Finns han idag? Svaren däremot är svåra.

Att Jesus, den många kallar Guds son, har levt är det inga tvivel om. Ifall han var Guds son är dock en annan fråga. Tom Wright, tidigare biskop och nuvarande professor i Storbritannien, tror att Jesus är Messias, och vill i denna bok förklara mer om denna man. Vem, vad och hur är några centrala frågor som tas upp.

Författaren gör ett stort, påläst försök att försöka förklara några av frågorna kring Jesus från Nasaret.Författaren gör ett stort, påläst försök att försöka förklara några av frågorna kring Jesus från Nasaret. Jag tycker att det finns mycket bra att hämta, mycket intressant historia utanför Bibeln, och en hel mängd med

Wright menar att det finns många enkla frågor. Till exempel: Vem var Jesus? Var han Messias? Finns han idag? Svaren däremot är svåra. Författaren gör dock ett stort, påläst försök att försöka förklara några av frågorna. Jag tycker att det finns mycket bra att hämta, mycket intressant historia utanför Bibeln, och en hel mängd med tänkvärda funderingar. Det jag tycker är svårt med den här sortens böcker är dock att få ut någon slags sammanfattning. Författaren går väldigt djupt och bokens 320 sidor är verkligen välfyllda, men att få en helhetsbild av boken tycker jag är svårt. Det är ingen sträckläsningsbok, men jag tror att jag kommer återvända till vissa kapitel i mitt sökande efter vem Jesus var, är och vad han spelar för roll.

Det är två tusen år sedan Jesus levde, men än idag fortsätter han att förbrylla. Jag tror att detta är en viktig bok för många sökande, men målgruppen är de som känner till sin Bibel och har lite erfarenhet.

Första meningen: Jesus från Nasaret ställer en fråga och utgör en utmaning två tusen år efter att han levde.
Antal sidor: 320
Förlag: Libris, tack för recex!
Utgivningsår: 2013
Originaltitel: Simply Jesus- A New Vision of Who He Was, What He Did, and Why He Matters

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar