26 maj 2013

I denna stilla natt

I denna stilla natt av Mari Jungstedt
Läs recensionen av första boken Den du inte ser.

Gotland. Adventstid. Den före detta fotografen Henry Dahlström hittas mördad i sitt fotorum. Några veckor senare försvinner Felicia Jansson från sin alkoholiserade mamma och en värld där ingen verkar bry sig om henne. Har händelserna något samband? Polisen på Gotland får vakna upp igen efter vilan från mordutredningarna i somras. Samtidigt längtar reportern Johan allt mer efter att få ha Emma för sig själv. Bara inte hennes man och barn fanns med i bilden...

Detta är Mari Jungstedts andra kriminalroman från Gotland. Jag slås igen över hur stor research hon måste ha gjort, och detta höjer bokens betyg. Det är väldigt spännande att följa alla olika personer. Ett särskilt intresse finner jag vid medierapporteringen och vad det innebär med information, sändningstider och personlig integritet.
Att jag har väldigt svårt att lista ut vem gärningspersonen är beror kanske på att jag är en ovan krimläsare, men jag tycker ändå att författaren väver in historierna väldigt bra. Det är spännande, intrigfullt (både i och med mordet och försvinnandet, men även i relationerna mellan bokens huvudpersoner), trovärdigt, väldigt bra skrivet och en riktig bladvändare. Precis vad jag behövde nu!

Första meningen: För första gången på en vecka sprack himlen upp.
Antal sidor: 338
Förlag: Bonnier Pocket
Utgivningsår: originalversion 2004

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar