30 april 2013

En läshörna i Jerusalem

12 dagar i Israel-Palestina. Vilken resa! Jag har varit med om så mycket att jag knappt kan säga ett ord om resan... Men den har varit fantastisk! Vi har mött konflikten och "holy places" i mängder. En oförglömlig upplevelse!
I Jerusalem besökte vi bland annat Bildas center, en organisation som var med och ordnade resan. Där fanns en väldigt fin och mysig läshörna som jag genast fastnade för. Så här skulle jag vilja ha det! 


Det första jag såg när jag kom in i rummet var ett litet inglasat balkongliknande rum med två härliga fotöljer. Till höger finns en dator och en bokhylla. Till vänster en hylla för tidningar, en bokhylla och en fotölj.

 Utsikten från läshörnan var inte helt fel! Åt ena hållet Jaffa-porten och myllret utanför basarerna. Åt andra hållet några bostäder och Klippmoskén, den guldiga kupolen som tittar fram i bakgrunden på bilden.

Denna bokhylla fanns i två olika storlekar på centret, detta är den stora. Någon som vet vart man kan hitta sådana? Jag tror inte att det är någon israelisk specialbeställning, eftersom Ikea låg inte så långt därifrån...

2 kommentarer:

  1. Låter som en spännande resa. Ska bli roligt att höra mer om den.

    SvaraRadera
  2. Åhh vi har en sån bokhylla hemma. Tror dock de är svåra att få tag på nu, min mamma är värsta 50-talsfantasten vi har typ bara möbler från 50-talet :/

    SvaraRadera