21 februari 2013

Relationer, en mystisk allé och en katastrof mitt i lyckan

Titeln på detta inlägg säger en del om tre ungdomsböcker som kommer ut i vår och sommar. Lockar någon av dessa böcker till sig din uppmärksamhet och lästlust?
Ännu en bok av tonårsrelationsexmperten Sarah Dessen kommer ut på svenska i juni. Författaren Johanna Lindbäck har  översatt This Lullaby till Blunda och hoppa. Boken handlar om Remy som helst ägnar sig åt kortvariga relationer och är expert på att göra slut, precis som sin mamma. Sedan träffar hon Dexter, musikerkillen som förändrar en hel del.

Ritta Jacobsson skrev för några år sedan ett gäng med böcker om Afrodite som löste mordgåtor och andra samhällsproblem där hon bodde. Nu kommer hon med en ny bok, och denna gång handlar det om Alexa i Eviga glömskans allé. Alexa känner sig trygg, trots att hennes mamma och bästa vän flyttat ifrån henne. Kvar finns mormor, men en famljehemlighet och yttre omständigheter får Alexa att känna ett ansvar att ta hand om sin mormor. Vem är det som gömmer sig ute i skuggorna? I maj kan du få veta detta.

I april kommer Lin Hallberg ut med Hemma kanske inte är en plats. Den handlar om 19-åriga Sara som snart ska gå ut gymnaiset då hon råkar ut för en olycka. Istället för studentförberedelser måste hon vara på sjukhuset och lära sig gå igen. Minnen från barndomen i Argentina dyker upp, och snart bestämmer sig Sara för att åka dit för att reda ut frågor hon aldrig fick svar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar