5 februari 2013

Förr eller senare exploderar jag

Förr eller senare exploderar jag av John Green

Hazel Grace har cancer. Det har Augustus Waters också, och de träffas i en stödgrupp för ungdomar som har eller har haft cancer. Efter en träff följer Hazel med Augustus hem, och de utvecklar en alldeles särskild relation. Det är få som förstår dem i deras situationer, men varandra förstår de mer än de anat. Med cancerbonusar, önskningsuppfyllningar och ofröstående utomstående tar de sig igenom dagarna tillsammans.

Åh! Vilken bok! Innan jag läste boken hade jag hört mycket gott om den, men trots det hade jag (visade det sig) inte för höga förväntningar. Den är otroligt välskriven med de fantastiska och intelligenta formuleringar som jag skulle säga kännetecknar John Greens böcker (t.ex. Var är Alaska?). Boken är otroligt sorglig, men ändå så underbart fin att jag nästan bli kär i den. Trots att det är mycket död i boken är den så full av liv och känslor och lämnar mycket kvar i mig. Läs den!

Första meningen: På senvintern mitt sjuttonde levnadsår kom min mamma fram till att jag var deprimerad, antagligen för att jag sällan gick hemifrån, låg rätt mycket i sängen, läste samma bok om och om igen, inte åt så ofta och ägnade en ganska stor del av min rikliga fritid åt att tänka på döden.
Antal sidor: 308
Förlag: Bonnier Carlsen, tack för recex!
Utgivningsår: 2013
Originaltitel: The fault in our stars

5 kommentarer:

 1. Håller på att läsa den nu. Har kommit halvvägs. Tycker också den är riktigt bra. Lätt att tycka om Hazel och Augustus.
  Mostern

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen en bok om livet och det gör mig glad att se hur många som betonar det. En bok att bli kär i, definitivt. :)

  SvaraRadera
 3. Jag undrar om du vet någonting om Anna Godbersens bok Splendour? Jag hittar den inte på svenska men tänkte att kanske du vet något?

  SvaraRadera
 4. Hej! För ett tag sedan frågade jag förlaget om de tänker översätta den, och i dåläget hade de TYVÄRR inga planer på det.

  SvaraRadera
 5. Läste den här boken bara för någon vecka sedan och jag går fortfarande runt och tänker på karaktärerna. Fantastiskt bra skrivet.

  SvaraRadera