25 februari 2013

Det är omslaget som räknas

Det sägs att det är insidan som räknas. Jag tror dock de flesta kan hålla med mig om att omslaget på en bok har stor betydelse när vi ska välja något nytt att läsa.

I vår kommer Farlig förmåga av Jessica Spotswood ut. Jag tycker att omslagsbilden är mycket snygg och det gjorde mig intresserad av handlingen. Den handlar dock om häxor, och där tappade jag intresset ganska snabbt. Synd på en så snygg bok...

Ett annat spännande omslag är Det är så logiskt alla fattar utom du. De olika typsnitten tycker jag förstärker det hopplösa i titeln och längtan efter att någon ska förstå det där som alla andra redan upptäckt. Tjejen på bilden ger ett mystiskt intryck: vem är hon? Vad har hon med boken att göra?

Verklighetsprojektet. Smaka på ordet. Verklighetsprojektet. Jag gillar det mycket! Tillsammans med omslaget hade jag höga förväntningar på boken, men jag måste erkänna att jag blev lite besviken. Ord har alltid intresserat mig, och att väggen i rummet på omslagsbilden kryllar av sådana drog min blick till sig. Vem är personen på bilden? Varför kurar hon ihop sig på sängen? Vad är det för projekt det handlar om? Vad säger orden på väggen?

En tredje bok med spännande omslag är Mycket mer än såsom var den första bok av Sarah Dessen som översattes till svenska. Eftersom jag hört mycket gott om författaren ville jag ge denna bok en chans, och det ångrar jag inte. Flipp-flopp, jeansshorts och en brygga. Me like! Det gäller även boken.

Det finns såklart jättemånga snygga och spännande omslag till böcker, så det blir säkert ett liknande inlägg på bloggen en annan gång.

Vad säger du om omslagen? Har du några personliga favoriter som jag missat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar