6 januari 2013

Populära böcker födda 2012

Jag tittade igenom några bokförsäljningssidor för att se vilka böcker som kommer att kallas storsäljare 2012. På flera sidor finns Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar och E L James Femtio nyanser-serie. Inte särskilt förvånande, med tanke på hur mycket det pratats om dessa författare och böcker! Jag har dock inte läst någon av böckerna, har du? Vad tycker du?

På en lista med mest sålda böcker, okategoriserat, finns Mats Strandbergs och Sara Berkmark Elfgrens Eld på åttonde plats, medan den står i ledning på en lista över barn- och ungdomslitteratur, tätt följd av Hungerspelen av Suzanne Collins.

En överraskning, vilket även en av boksidorna jag kollat på medger, är att boken Ved av Lars Mytting toppar listorna. Det finns tydligen många Sverigeboende som är intresserade av hur man staplar, hugger, torkar och eldar med ved...

3 kommentarer:

 1. Jag förstår inte heller det där med "Ved" boken. Helt sjukt vilken hysteri det varit i butiken om den där. Sen tog den ju slut så förlaget fick trycka upp fler, sen så fort vi fick in de igen så försvann de direkt. Är det verkligen en sån vetenskap om just vedhuggning? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant det här, och väldigt konstigt...!

   Radera
 2. Min pappa fick vedboken i julklapp och jag har läst några sidor i början och jag fastnade direkt. Jag vet inte rktigt varför men jag tror att vi alla vill ha en hobby som vi kan fastna i och ved är ju inte sämre än något annat.

  SvaraRadera