10 januari 2013

Julkalendern 2013

Okej, jag vet att julkalendern 2012 precis har slutat, men inspelningen av årets kalender har redan börjat (och planeringen inför år 2014 är säkert igång den också). Det kommer bli ännu en uppföljare, fast denna gång handlar det inte om någon gammal julkalender, utan en gammal sagoserie. I december kommer vi få följa med när Barna Hedenhös uppfinner julen, vilket också är titeln på kalendern. Det är en nyskriven historia som baseras på Bertil Almqvists klassiska böcker. Kalendern utspelar sig i Stockholm 2013 där familjen "hamnar i komiska och spännande situationer när stenålder möter samtiden”.

Det känns som om julkalenderkommitén satsar på gamla berättelser som gjort succé för att försöka göra det igen, vilket känns lite konstigt. Å andra sidan tycker jag att uppföljaren på Greveholm var helt okej. Vad tror ni, blir kalendern något att se?

3 kommentarer:

  1. Hahaha så fail, vill knappt se. Tänker på de där medeltidsprogrammet med markolioo så pinsamt dåligt, hoppas det inte blir så! :S

    SvaraRadera
  2. Tja det skulle kunna bli något, jag älskade Barnen Hedenhös när jag var liten men är liite äldre nu ^^

    SvaraRadera
  3. Tycker det låter spännande att se vad dom hittar på med de gamla figurerna. Jag ska nog se men först vill jag har vår o sommar!

    SvaraRadera