8 januari 2013

Avhopparen- mina 20 år i scientologin

Avhopparen- mina 20 år i scientologin av Robert Dam

I 20 år var Robert en del av scientologikyrkan i Danmark och världen. När han blev lockad från en scientolog på gatan blev han genast intresserad, och lämnade sina drömmar om att bli musiker för att ägna sig och ge sitt liv åt läran. Ett personlighetstest gjorde att han började klättra på Bron och på statusstegen inom scientologirörelsen. Det ruinerade honom, men han trodde på det. Efter 20 år börjar han dock fundera på vad det egentligen är grundaren L. Ron Hubbard predikar om.

Robert Dam har gjort en mycket välarbetad biografi över både 20 år av sitt liv och över scientologirörelsens liv från start till vart den är på väg i dag. Det är inte den enklaste läsningen med många termer och en invecklad lära. Det är dock väldigt spännande och intressant. Både ur ett mänsklighetens perspektiv och hur lätt det är att påverka människor bara genom att tala om att "finna sig själv" och bli av med det som känns fel. Den är väldigt personlig och lämnar ingenting utanför. Robert beskriver hur det bra det kändes med auditering (en slags scientologisk terapiform), men också om hur han var tvungen att klippa vänskapsband för att kunna leva det liv han valt.
Det tog ett tag innan jag fick tid att ta mig igenom hela boken, och därför var det lite svårt att hänga med ibland. Tar du dig däremot tid att läsa den kommer du få en väldigt spännande och sann historia. Rekommenderas.

Första meningen: Denna bok bygger på verkliga händelser.
Antal sidor: 351 inklusive ordförklaring
Förlag: Libris, tack för recex!
Utgivningsår: 2012
Originaltitel: Afhopperen- Mine 20 år i Scientology (2011)

3 kommentarer:

 1. Den boken blev jag riktigt nyfiken på. Den får jag nog se till att inhandla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör gärna det, mycket intressant läsning!

   Radera
 2. Den kostar 48 kr på bokus, passa på att köpa den! Blev också intresserad :D

  http://www.bokus.com/bok/9789173872911/avhopparen-mina-20-ar-inom-scientologin/

  SvaraRadera