18 november 2012

En ung kvinnas sista ord

En ung kvinnas sista ord av Regine Stokke

Beskedet från sjukhuset kom som en chock för alla. Regine har akut leukemi, och ett år senare är hon död. På bloggen "Face yout fear" skriver Regine om sin sjukdom, om behandlingarna hon genomgår och allt kring sitt liv. Livet som för hennes bara skulle vara i arton år.

Den norska flickan skriver så att det känns. Boken bygger på Regines blogg, vilket var precis vad hon ville (se nedan: "Första meningen"), och läsaren får följa med genom hårda dagar och ljusa stunder under Regines sista år. Hon har en kämpaglöd få förunnad och verkar vissa gånger ha mer livsgnista än sina friska läsare. Bland blogginläggen  finns kommentarer från de tusentals läsare som med spänning och fasa följde Regines uppdateringar och uppmaningar om att försöka göra något åt den hemska cancer som vi människor ännu inte kan få bukt på.

Att skriva en rättvis recension till denna fantastiska skribent känns svårt. Därför rekommenderar jag dig istället att läsa denna bok, för den väcker känslor, engagemang och, framför allt, frågor. En riktigt bra biografi som fick mig att gråta, och det är ett bra betyg för en bok, för det är sällan jag gör det...

Första meningen: "Jag har en dröm om att den här bloggen ska ges ut i bokform efter min död", skrev artonåriga Regine Stokke den 5 november 2009.
Antal sidor: 282
Förlag: Forum, tack för recex!
Utgivningsår: 2012
Originaltitel: Regines bok - En ung jentes siste ord, 2010

2 kommentarer:

  1. Verkar som en bok helt i min smak, dessutom en biografi? Hemskt men den verkar jättebra :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Regine skriver om de sista månaderna i sitt liv. Läs den!

      Radera