10 oktober 2012

Gästrecensent: Elsas hemlighet

Idag gästrecenserar min väg till modevärlden, Linnea

Elsas hemlighet av Sofi Fahrman
Detta är tredje boken i en trilogi. Spoilervarning för de som inte läst de två första! Läs recensionerna på "Elsas mode" och "Elsas värld"


Frågan med stort F som aldrig tycks komma, blir istället hemligheten med stort H.
Detta är tredje och sista boken om Elsa Gustavsson, modeprofil på tidningen Bladet och flickvän till designern Hugo Cronstedt. Elsa stormtrivs på jobbet, och med hela sitt liv, det är perfekt. Fast på senare tid har hon börjat fundera på det där med att gifta sig, och hon har ju varit ihop med Hugo i några år nu. I julklapp får hon en resa till Verbier och hon känner att det här är tillfället, det är nu det kommer att hända, men icke. När hon kommer tillbaka till jobbet efter nyår dras hela redaktionen in på krismöte, de ska skära ner på personalen. Mardrömmen är där, Elsa blir av med jobbet och vet inte vad hon ska ta sig till. Via New York med fest och shopping får hon tillslut drömjobbet, vilket inte alltid blir som man tänk sig.


Sofi tar med oss på de galnaste klubbarna och på de roligaste modefesterna. Det märks att hon skriver av stor erfarenhet och många av de mindre karaktärerna i boken är kändisar som finns på riktigt. För den som har koll förstår man vilka tidningar, redaktörer och nattklubbsdrottningar som det handlar om, men alla med andra namn i boken. Boken är bra, den bästa i triologin och man tröttnar aldrig. Gästförfattare som supermodellen Mini Andén finns också med. Denna boken är en riktigt feel-good chick-lit för alla mode- och storstadsintresserade. Riktigt mysig läsning!


Första meningen: ”Elsa gluttade försiktigt in genom dörrarna.”
Antal sidor: 443
Förlag: Nordstedts
Utgivningsår: 2011
Tidigare böcker i serien: Elsas Mode och Elsas Värld

1 kommentar:

 1. Hej!
  Jag är 22 år gammal och bosatt i en mindre by i Dalarna. Jag har just gett ut min första bok - Att Falla Vackert - Beslut. Den handlar om vampyrer, häxor och människor och om sorg, längtan, hopp, kärlek och tillit men främst om att inte ta något för givet. Beslut är den första boken i en trilogi och nummer två, "Splittrad", förväntas utkomma inom ett år.

  Jag skulle bli otroligt glad om du ville köpa min bok!

  Det kan du göra Här ---> http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9175330210

  Eller Här ---> http://www.bokus.com/bok/9789175330211/att-falla-vackert-bok-1-beslut/

  Eller Här ---> http://www.ordochbok.se/visa_produkt.asp?id=437520

  Eller Här ---> http://cdon.se/b%C3%B6cker/nilsson%2c_bell_eve/att_falla_vackert_bok_1_-_beslut-21389089

  =D

  SvaraRadera