23 augusti 2012

Personer du kanske känner

Personer du kanske känner av Jay Asher och Carolyn Mackler

Har du någon gång önskat att du fick se in i framtiden? Att se vem du kommer gifta dig med, om du kommer få barn och vart du kommer att bo. Tänk om du stöter på dig själv på facebook, 15 år innan det fanns! Det är precis vad Emma och Josh gör år 1996, men de har aldrig hört talas om det sociala mediet. De kan inte förstå varför någon skulle vilja läsa precis allt vad de gör. Men de blir snabbt beroende av att se vad som händer, för vad de än gör i nutiden, verkar påverka vad som händer i framtiden. Emma verkar bli olycklig, medan Josh lever ett bra liv. Händelserna med Emmas nya dator för dem samman igen, men splittrar dem igen. För hur mycket får man egentligen mixtra med framtiden?

Detta är en väldigt aktuell och intressant bok. Ett spännande tema med flera roliga, slående citat kring mediet som tagit över våra liv. Samtidigt finns mycket tänkvärt kring framtiden. Vill vi verkligen se hur vårt liv kommer bli, eller är det kanske bäst som det är, att det blir en överraskning? Utöver dessa spännande bitar finns kärlek och vänskap, typiska inslag från engelska böcker och händelser som känns lite väl förutsägbara, men jag gillar boken. Rekommenderar den gärna!

Första meningen: Jag kan bara inte göra slut med Graham idag, trots att jag har sagt till kompisarna att jag ska göra det nästa gång jag träffar honom.
Antal sidor: 335
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2012
Originaltitel: The Future of Us, 2011.
Översättning: Lina Erkelius

1 kommentar:

  1. Har utmanat dig! Kolla in:

    http://boktok73.blogspot.fi/2012/08/8-fakta.html

    SvaraRadera