1 augusti 2012

Oksa Pollock- De vilsnas skog

Oksa Pollock- De vilsnas skog av Anne Plichota och Cendrine Wolf 
Detta är andra delen om Oksa Pollock. Har du inte läst första boken, Det sista hoppet, rekommenderar jag dig att läsa den här recensionen först.

Gus har blivit fångad i en tavla. Kvar på golvet i en lektionssal finns hans mobil, som visar ett foto på en dam som verkar bekant. Oksa Pollock och några av de Utjagade beger sig in i tavlan för att rädda Gus, ett uppdrag som blir svårare än vad de tänkt sig, och ju längre in i tavlan de kommer. Samtidigt är hotet utifrån stort, och de Utjagade som är kvar i London måste vara på sin vakt hela tiden.

Den andra delen i den franska succétrilogin är mer äventyrsspäckad än den föregående. Den röda tråden är tydligare, och jag skulle vilja säga att jag gillar denna uppföljare bättre. Egentligen hade jag nog hellre ägnat min lästid åt någon annan bok, men jag var för nyfiken för att sluta läsa mitt i serien, och efter alla cliffhanger måste jag se hur det går för Oksa och de Utjagade i den sista delen som kommer i vår.

Ett inslag som finns även i denna bok är Gus dåliga självförtroende, vilket känns lite uttjatat. Visserligen är det ett trovärdigt problem i början av tonåren, precis som kärleksbekymren som omger de flesta ungdomarna i denna bok, men det känns lite tjatigt och uppdiktat efter ett tag. Kanske uppskattar den tänkta målgruppen, 9-14 år, detta mer. Förhoppningsvis. För detta är en bra uppföljare. Läsvärd om du gillade första boken, och är lika nyfiken som jag.

Första meningen: Med uppknäppta kavajer och lossade slipsar sprang eleverna på Sankt Proximus skolgård omkring och vrålade så det stod härliga till.
Antal sidor: 389
Förlag: rabén&sjögren
, tack för recex!
 Utgivningsår: 2012
Originaltitel: Oksa Pollock- La forêt de égarés, översättning Helena Stedman

1 kommentar:

  1. Den verkar bra :) Har bara nåt kapitel lvar på första boken som jag gillar, och sen ska det bli kul att läsa den här.

    SvaraRadera