21 augusti 2012

Bokhyllerundan, del 3- Här är era bokhyllor!

Då var det dags för andra inlägget med era bokhyllor. Första inlägget hittar du här
Låt dig inspireras!

Här har vi bokhyllan hemma hos Tova Bokugglan: Detta är alla mina böcker och de är bara färgsorterade.


Anna visar upp sina böcker såhär:
Böckerna är inte sorterade mer än att serier får stå tillsammans, och engelska böcker håller sig till höger. Underbara favoriten Potter har fått hedersplatsen i mitten, såklart!

Lii på författardrömmar skriver:
Jag hade tidigare pocket och inbundet blandat med varandra, men har nu ställt pocketböckerna på en egen hylla. Det har gjort att jag var tvungen att dela på några serier där jag hade  några delar i inbundet
och några i pocket, men det ska jag ändra så att hela serierna har samma fortmat. Det blir lite eftersom.
Böckerna är indelade efter författare och utgivningsår. Jag samlar på böcker av mina favoritförfattare, bland annat Sandra Brown, Nora Roberts och Dean Koontz. Den författare jag har flest böcker av är Nora Roberts.
BokNea visar upp:
Det här är mina bokhyllor. I den vänsta står de böcker jag läst, sorterade i bokstavsordning på författarens efternamn. I den högra hyllan har jag mina Harry Potter-böcker och böcker av Meg Cabot. Även lite dvd:er och tv-serier. På de tre nedersta hyllplanen står de böcker som väntar på att läsas.
Chamilla:
Jag skickar här en bild, som jag hoppas du kan ta fram, på min bokhylla. Den ser lite annorlunda ut eftersom jag måste använda mitt soffbord också. Jag har inte fått pengar eller tiden till att åka och köpa en ny bokhylla men förhoppningsvis denna månadens lönecheck ska det nog gå vägen.
Jag kallar den än så länge för "organiserad röra", precis som männen brukar har bland deras grejer; i garaget, i bilen, i garderoben mfl.
Någon favorit har jag väl; "Abarat" som står på samma hyllplan som svampen "Hubert" (som jag målat själv) och precis under honom finns Eddings bok "Tjuven Althalus" del ett. Hyllplanet ovan honom finns de två första böckerna i den engelska serien "Night angel" trilogin (bakom den svarta flaskan) som jag också tycker väldigt mycket om.
Något jag tycker om att blanda med mina böcker är saker som flaskor, rökelse, dekorativa små lådor, statyetter mfl. Som i den höga glasvasen med sand och snäckor ställer jag ner rökelsestavar och framför den ställer jag det tarot kort som jag dragit ur leken för dagen.

10 kommentarer:

 1. Hej, kan du ta bort mitt efternamn? Jag kanske skrev det i mejlet, men det var i så fall inte meningen att komma med. Tack! :)

  SvaraRadera
 2. Guuud vad mysiga alla bokhyllor är! Vill bara sätta mig ner bredvid dem och läsa, haha! ^^

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag jobbar för Kult pr, och ser mig om efter bra bokbloggare som kan tänkas vilja ha recensionsutskick från de förlag som vi jobbar med (Lind & Co, Leopard, Massolit etc). Jag har hittat din blogg, och om du är intresserad av utskick vill jag att du skickar följande information till mig:

  Kontaktperson (för- och efternamn)
  E-postadress
  Telefonnummer (om det finns – inte nödvändigt)
  Fysisk adress/Postadress

  Med vänlig hälsning
  Stina Wahlén
  ______________________________________________


  Stina Wahlén
  Kult pr
  Kammakargatan 48
  SE-111 60 STOCKHOLM
  stina.wahlen@kultpr.se
  +46 73 054 88 61

  SvaraRadera
 4. Jag skriver även jag om böcker (ibland även om min blogg inte fokuserar på det) och jag har också drömmar om bokskriverier. Jag har klickade precis in på din blogg men den här ska jag nog fortsätta läsa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad roligt! Hoppas att du forstätter att gilla min blogg :)

   Radera
 5. Det är så kul att se andras bokhyllor :)

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga hyllor! Vilken ordning! Kan man inte säga om mina hyllor i nuläget. :$

  SvaraRadera
 7. Så roligt att se de olika stilarna n_n Jag gillar ju att de flesta verkar ställa sina böcker (medvetet eller ej) i färgordning ^^

  SvaraRadera
 8. Jag älskar färggranna hyllor och dog nog lite extra över Neas. Så fint!

  SvaraRadera