15 augusti 2012

Bokhyllerundan, del 2- Här är era bokhyllor!

Då var det dags att inspirera och låta sig inspireras. TACK till er som skickat in bilder på era bokhyllor. Det blev två delar, så nu kör vi!

Tessan:
Här är mina små bokhyllor. Har över 900 böcker och 200 filmer. Står en hylla till bredvid (fem sammanlagt) men den tillhör min sambo så den fick inte vara med på bild då detta är min bokhylla. Har inte någon speciell sortering. Alla stora böcker står i den första från vänster. Sen har vi lite mindre böcker i den andra. I den tredje står det bara manga. Och i den fjärde är hälften filmer, hälften böcker + manga.
Alla mina böcker har en stor plats i mitt hjärta! Favoriterna är så klart "Hungerspelen", men även "Sagan om Isfolket" på 47 böcker, "Autofiction" och trilogin "Victoria Bergmans Svaghet" med mera. Läste nyligen ut en bok av Tamara Summers som heter " Never Bite a Boy On the First Date". Riktigt rolig var den! När det kommer till manga är favoriterna "Confidential Confessions", "LIFE", "Fruits Basket" och "After School Nightmare".
Favoritfilm? "Femte Elementet", "Nikita", "Leon", "Kill Bill" med mera.
Favoritserie? "Weeds", "Californication", "True Blood" med mera. Har även ett par cd-skivor. Det mesta är japanskt då jag bodde nästan ett år i Tokyo för ett par år sedan. Lyssnar på japanska artister som Hamasaki Ayumi, BoA, Koda Kumi, SMAP, Porno Graffitti osv. Det var min bokhylla.

Sara Pepparkaka visar upp denna bokhylla:
Jag sorterar i pocketböcker, inbundna och fackböcker. Alfabetiskt inom de tre grupperna. Det viktigaste jag vill säga om min bokhylla (mina bokhyllor?) är att det är min man som har byggt den, och jag blev alldeles otroligt glad! 


Miriam på Schitzo-Cookie:
Bor i en liten studentetta så är ont om plats men tycker väldigt mycket om min lilla bokhörna.
Älskar mina bokhyllor, de rundade är från Bolagret och klock-bokhyllan från Ikea ^^. Gillar att pynta mina hyllor med mer än bara böcker, som lomokameror och samlarleksaker så att det känner med personligt. Böckerna är sorterade lite random efter antigen böcker i serier ihop, av samma författare, genre (notera tex mitt vampyrböcker-hyllplan), inbundna eller häftade och alla olästa är för sig! Detta är en gammal bild som inte är helt aktuell men sorteringen är i nuläget desamma men de olästa böckerna har nu fått en egen hylla bakom sängen.

Man på bokskadad: Mina älskade böcker är sorterade efter färg samt storlek (trots att det inte syns), med vissa hyllplan särskilt tillägnade barnböcker och favoriter. Majoriteten är skönlitterärt och likaså noggrant second hand-handplockat, och vad gäller det sistnämnda har jakten efter Miranda-serien av Kerstin Sundh varit min största litterära triumf.

5 kommentarer:

 1. Omg, den första bilden är ju bara hur härlig som helst!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bokhyllor :) Jag vill också ha så där mycket böcker :)

  SvaraRadera
 3. Underbara bokhyllor! Skulle gärna ha allihop :)

  SvaraRadera
 4. Avis på Tessan. Gud så mycket böcker!
  Har också bott i Tokyo ^^

  Sara och Man hade ju inte heller lite böcker, bara jag som har minst haha :P Men sen är mina uppdelade på två platser och är bara en liten student. Har inte plats eller pengar för mer...men avis blir man!

  SvaraRadera
 5. Och mina släktingar som tycker jag har mycket böcker!!! Detta är ju INGET i jämförelse!! Såå avis jag blir!!!

  SvaraRadera