7 augusti 2012

Att resa med en bok

"Att läsa är att resa", brukar man säga. Man kan resa till platser man vill se, eller till platser som inte finns. Resa ifrån något jobbigt, resa till något bättre. Eller resa till ett äventyr man aldrig vågat utsätta sig för själv. Man kan få se världen genom att läsa en bok.

Roadtrips är populärt i böcker, så här kommer några tips på böcker där huvudpersonen/-personerna reser mycket:

Fyra dagar fyra nätter av Morgan Matson handlar om Amy som ska bila från Kalifornien till Connecticut. Problemet är bara att hon inte vågar köra, efter att hennes pappa omkom i en bilolycka. Roger erbjuder sig att köra henne, och de bestämmer sig för att ta sin egen väg genom landet. Det blir en upptäcksfärd både i olika sorters natur, men också en inre resa. Mycket bra bok!
Janis den magnifika av Johanna Nilsson. När Janis kompis Emelie tar livet av sig bestämmer sig Janis för att göra det de så längre planerat. Utan körkort beger hon sig norrut i landet för att hitta det hon tillsammans med Emelie ville hitta.

Water for Elephants av Sara Gruen. Jacob Jankowski minns dagarna på Börderna Benzinis spektakulära cirkusshow. Han minns resorna hit och dit genom landet, han minns elefanten Rosie, August och framför allt Marlena, och den vänskap som fanns mellan dessa människor.

Har du några tips på bra "reseböcker"?

1 kommentar:

  1. Jag skriver inte det här för att få fler läsare på min blogg. Jag skriver det för att det är viktigt. Livsviktigt till och med. Varje dag i Syrien dör folk. Folk som kämpar för sina liv och för andras liv eller oskyldiga barn som bara råkar leva just där. Jag ber dig att läsa det här http://ingetlivutanbocker.blogg.se/category/tankar-asikter.html och skriva under namninsamlingen för att rädda barnen i Syrien. För "ingen kan göra allt, men alla kan göra något". Tack

    SvaraRadera