12 juli 2012

Strindberg för dig som har bråttom


Strindberg för dig som har bråttom av Katarina och Henrik Lange
”Jo, jag har läst Ågust Strindberg.”
Säger du så kommer ingen ifrågasätt om du verkligen gjort det, enligt denna bok. Vill du dock visa på fler kunskaper kan du säga: ”Vet inte om Strindbergs Arvid Falk mest liknar den föreslagne Rastignac eller den dåraktiga Don Quijote”, eller: ”Böckerna i all ära men det är för sina dramer som han är mest känd.”
2012 är August Strindbergs år, sägs det, och som läslus förväntas man nästan ta detta på allvar genom att plöja igenom hans verk. Men om man inte känner för det? Läs ”Strindberg för dig som har bråttom”. Flera av hans verk, som Röda rummet, Mäster Olof, Hemsöborna, och Fröken Julie beskrivs och avslöjas i tre serierutor. På så sätt får du en liten inblick, och kan glänsa lite med dina stora kunskaper. Så länge ingen vill gå djupare i diskussionen …
Detta blandas med bra och onödiga fakta om författaren. Allt från kroppskomplex till intressen, kvinnor och barn. Ett roligt inslag är ”Tänk om Strindberg hade skrivit…” t.ex. Män som hatar kvinnor och Da Vinci-koden. Boken omfattar 168 sidor, men innehåller mest små, svarta illustrationer och kort text. Detta gör det överskådligt, lättläst och intressant, och du tar dig snabbt igenom boken. Om du har bråttom, men vill lära dig mer om Strindberg, är detta boken för dig. Lite litteraturkoll rekommenderas dock.
Första meningen: Min eld är den största i Sverige.
Antal sidor: 168
Förlag: Kartago, tack för recex!
Utgivningsår: 2012

2 kommentarer:

 1. Den här verkar ju perfekt för mig som inte har så stor koll på Strindberg, men skulle vilja ha det!
  Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då är den perfekt för dig! Tänkte som dig innan jag läste den :)

   Radera