31 maj 2012

Boknytt

Nya böcker hinner inte komma ut innan det tipsas om fler som kommer framöver. Sommarlovet och semstern är inte här än, men planerandet för dessa böcker har varit i gång länge!

Rabén&Sjögren satsar på ungdomsdrömmar i Europa. Ida Pyks Paris chérie kommer ut i dagarna och handlar om sjuttonåriga Alva som får ett modelljobb i Paris. Emmy Abrahamsson har skrivit första delen i en planerad triologi. Den heter Only väg is upp och berättar om teaterapan Filippas resa till London.


Gilla böcker forstätter att ge ut spännande böcker. Bland dem finns två kortisar av Ingrid Olsson, Blink blink med stjärnan och Önska bort önska nytt. Dessutom samlar de ett gäng med författare som skriver om heta (förbjudna?) känslor i Het.


Bonnier Carlsen har på sin utvigning ett författarsamarbete mellan Jay Asher och Carolyn Mackler. Boken handlar om hur vi skulle ha reagerat om vi såg facebook 1996, och heter Personer du kanske känner. För den som är intresserad av romantiken mellan Romeo och Julia, Bella och Edward, kommer Rubinröd av Kerstin Gier.
Intresserad av att läsa någon av ovanstående böcker? Eller kanske någon annan du spanat in?

2 kommentarer:

  1. Åh, tidsresor =) Blev nyfiken på "Ruby Red". Vissa gillar vampyrer och andra varulvar, men jag är frälst i tidsresor!

    SvaraRadera
  2. Rubinröd har jag läst om förut och den vill jag jättegärna läsa! Paris chérie verkar också vara bra. :)

    SvaraRadera