6 april 2012

Påskkrim ska det visst vara

Påskkrim. Av någon anledning förknippas påsken med läsning baserad på kriminalromaner och liknande. Jag är ingen deckarfantast, men tänkte ändå tipsa om några sådana böcker för de som är intresserade.

Agatha Christie är en av de deckarförfattare jag gillar bäst (vilket å andra sidan inte säger särskilt mycket). Hon har bland annat skrivit ”Tio små negerpojkar” som den hette när den kom ut, men som idag heter ”Och så var de bara en”. En kort, spännande, skrämmande historia.

Kjetil Johnsen har skrivit den omtalade TRE-serien. Första boken heter ”Ett hål i själen”, och andra boken heter ”Den farliga kyssen”. Klicka på titlarna för att komma till mina recensioner. Efter att ha läst dessa två böcker lämnade jag serien, ingen superfavorit för min del.”Den du inte ser” av Mari Jungstedt riktar sig inte främst till ungdomar. Det betyder å andra sidan inte att ungdomar inte kommer att gilla den.

”Den hemiliga historien” av Donna Tartt innehåller inte särskilt många poliser eller utredningssekvenser, men är ändå en skrämmande bok innehållande mord, mördare och en hel del annat spännande.


Några böcker som inte finns recenserade på bloggen, men som jag ändå rekommenderar,
är ”Ängeln” av Bali Rai och Agatha Christies "Dolket från Tunis".


 
Nästa vecka kommer en recension på Camilla Läckbergs "Isprinsessan" upp på bloggen!

Vad ska du läsa i påsk?

Klicka dig in här under påskhelgen, så får du se vad jag läser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar