23 april 2012

Kaninhjärta

Kaninhjärta av Christin Ljungqvist

Mary och Anne är tvillingar. De är så lika att de ofta kallas Mary Anne, som ett dubbelnamn, för de sitter nästan ihop. De bildar tillsammans ett medium, och hamnar snart i en medial grupp där de får hjälpa till med ett fall som kommer att påverka deras sommarlov väldigt mycket. Det kommer även att påverka resten av deras liv.

Christin Ljungqvist debuterar med en övernaturlig roman som kryper under mitt sunda förnuft. Jag har inte mycket till övers för så kallade medium, men ändå drars jag med i historien som är både skrämmande och väldigt fin. Syskonbanden beskrivs fint, ungdomslängtan efter något annat finns där, liksom skilda föräldrar och tonårsuppror. Språket är inget som sticker ut, men det är ändå bra skrivet, och vad Anne får veta från "andra sidan", utan att berätta för sin syster, är ett grepp som får läsaren att vända blad efter blad. Författaren vet vad det är hon skriver om, och det märks, för även om jag egentligen inte gillar det mediala snacket, så skriver Christin övertygande. Men nej, jag tar det fortfarande inte helt seriöst...
Förlaget Gilla böcker har lyckats ta fram ännu en roman som jag tror att det kommer att snackas om! Dessutom är omslaget mycket passande.

Första meningen: Mary betyder Maria som betyder, man vet inte riktigt, men det kan betyda upprorisk eller bitter eller motspänstig och det stämmer precis för sådan var Mary.
Antal sidor: 274
Utgivningsår: 2012
Förlag: Gilla böcker, tack för recex!
Betyg: 8/10

Läsmin intervju med författaren här

1 kommentar: